WIE BEN IK      -      WAT HEB IK TE BIEDEN      -      VRIJE TIJDSBESTEDING       -      TREFWOORDEN       -      CURRICULUM VITAE

 

WIE BEN IK

Ik zie mezelf als de brug tussen het design concept en het
gedrukte exemplaar.
De passie is verpakkingen.

Mijn kracht ligt o.a. in het vormgeven, werktekenen en lithografie.
Maar ook het traject daarna heeft mijn aandacht.

Ik streef graag naar een korte communicatielijn tussen de ontwerper
en dtp
en waar mogelijk tussen dtp, lithograaf en drukker.
Door mijn lithografische ervaringen, de ervaring met het vervaardigen van werktekeningen, het begeleiden van het drukwerk en mijn interesse in techniek, is ook mijn kennis betreft de diversiteit aan druktechnieken en de daaraan gekoppelde druktechnische beperkingen en mogelijkheden groot.
Veel struikelblokken kunnen, binnen het process na concept ontwikkeling en het uitleveren van artwork aan lithograaf/drukker, al door mij weg genomen worden.

De basis en de liefde voor het vak werd gelegd op het moment dat ik
als 14 jarige vakantiekracht kennis maakte met de ambachtsvakken boekdrukken, hand-en loodzetten. De Heidelberger degelpers stond daarbinnen centraal. In die tijd omgeven door ambachtslieden en oude rotten in het vak die het vak nog geleerd hadden vanuit het oude gilde systeem. Handwerk dus. Deze mensen hebben bij mij een goede basis gelegd qua passie en knowhow. Door het afronden van mijn studie werd het na 6 jaar lastig afscheid nemen van dit "vakantie" baantje door het plezier wat er door beiden partijen aan beleefd werd.

De bewandelde weg vanaf deze eerste bijzondere grafische praktijk ervaring werd na het afronden van mijn opleidingen gevolgd door de analoge- met daarna de digitale lithografie. Daarna ben ik de uitdaging gaan zoeken in de vormgeving en dtp met de daaraan gekoppeld drukwerk beoordeling en/of begeleiding en heb daar nu een aangename formule in gevonden.

Mijn specialisatie ligt in zijn geheel in verpakkingen.

Sinds 30 nmaart 2015 ben weer ik als zelfstandig ondernemer aan de slag.
Ik werk bij opdrachtgevers op locatie en vanuit mijn studio te Hilversum.View Maaike Witzel's profile on LinkedIn