WIE BEN IK      -      WAT HEB IK TE BIEDEN     -      VRIJE TIJDSBESTEDING       -      TREFWOORDEN       -      CURRICULUM VITAE

 

WAT BEN IK, WAT HEB IK TE BIEDEN

Vormgeving, dtp, lithografie en PPM- en drukwerk ondersteuning/begeleiding. Specialisatie verpakkingen

WAAR LIGT MIJN KRACHT

Best een vreemde eend, niet in een hokje te plaatsen.
Door de diversiteit aan ervaringen en mijn passie voor het vak is mijn streven een symbiose te creëren tussen de creatieve- en technische aspecten die onvermijdelijk zijn in het proces die volgt na de eerste concept ontwikkeling en de uiteindelijke definitieve verpakkingen in het schap.

Vormgeving en dtp
Met een harde deadline, het design concept, een stapel stansmessen,
teksten. logo's en de diversiteit aan druktechnische gegevens voel ik mij als een vis in het water.

-
Omvangrijke projecten
Een goed begin is het halve werk.
Door mijn ervaring met langlopende projecten (Iglo, Euroshopper, AlbertHeijn huismerk) met een grote diversiteit aan producten, ben ik zeer goed inzetbaar bij de start van een veelomvattend project.
Overzien, werkmethodes, richtlijnen en guidelines ontwikkelen.
Duidelijke afspraken maken met als doel een snellere levering van materiaal en na de voorbereidingen meerdere partijen (als dtp'ers/vormgevers) bij dit project in te laten stappen en mij (als kostbare freelancer) eventueel naar wens uit te laten stappen.


Rechterhand en uitwerk ondersteuning / assistent artdirectie

Ook als rechterhand van de artdirector om zijn of haar ideeën uit te
werken naar inzicht en wens is ook een onderdeel waarin ik mij
uitermate goed thuis voel.
Schets ideeën uitwerken met het toeziend oog van de artdirector. Het uitwerken van presentaties. Of een goedgekeurd gepresenteerd concept vertalen naar de uiteindelijk verpakkingen. Deze uitwerking naar definitief artwork heeft altijd technisch kennis en ondergrond nodig.
Creatieve uren zijn duur.
Daarnaast is het zonde van deze creatieve tijd en geest om deze taak door een ontwerper / creatief uit te laten voeren.
De samenwerking tussen de creatief en de dtp'er kan het uitwerkproces versnellen en vergemakkelijken. Iedere partij zijn specialisme.

Technische achtergrond
Door in het verleden gewerkt te hebben bij en in het heden met lithografen, ben ik bekend met de structuur, de manier van handelen en denken binnen de lithografie. Ook aan de pers, op de werkvloer bij de drukker ,heb ik veelvuldig gestaan. Van de Heidelberger degel tot aan een 8 kleuren koperdiepdruk rotatiepers.

PPM ondersteuning, drukwerk beoordeling en begeleiding
De brug tussen creatie en techniek + klant en drukker.
Doordat ik actief ben geweest in de diverse aspecten binnen het proces <van concept tot drukwerk>, zie ik mezelf als sterke partij die vanuit het perspectief van de klant en de creatieven, mee kan praten met drukkers en lithografen.